Ce este MMO/MMOPG?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Ce este MMO/MMOPG?

Mesaj Scris de CampDarx la data de Lun Iul 18, 2016 2:40 pm

Un joc multiplayer online cu multi utilizatori (massively multiplayer online game sau MMOG sau MMO) este un tip de joc pe calculator care permite la sute de jucatori sa interactioneze simultan intr-o lume creata de joc la care au acces prin intermediul Internetului. De obicei astfel de jocuri se joaca intr-o lume persistenta online rezervata multi-jucatorilor. Unele jocuri MMO sunt accesate Ai de pe aparate mobile cum ar fi telefoanele fiind numite jocuri MMO Mobile sau jocuri MMMO sau chiar jocuri 3MO.


MMO le permite jucatorilor sa se ia la intrecere unii cu altii discutand jocului o cu totul noua dimensiune. Prieteniile legate in MMO sunt uneori la fel de adevarate ca si cele din lumea reala si genereaza un volum mare de ,,capitale sociale online. Totusi, majoritatea MMO-urilor le cere jucatorilor sa investeasca in joc perioade mari de timp i sunt indicate doar in cazul jucatorilor seriosi. Cu toate acestea aproape oricine agreeaza jocurile video se poate bucura de MMOG-uri.

Istorie


Cel mai popular tip de MMOG, si subtipul care a fost pionierul acestei categorii, este massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). MMORPG provine de la mainframe-ul univcersitar MUD si jocuri de aventuri cum sunt Rogue pentru systemul PLATO Si Dungeon pentru PDP-10 care dateaza dinaintea industriei de jocuri comerciale.


Primul MMOG cu interfata grafica, care a fost o principala piatra de hotar in aparitia genului, a fost simulatorul multiplayer de zboruri de combat Air Warrior realizat de Kesmai pentru serviciile online GEnie, care a aparut prima data din 1987.


MMORPG-urile comerciale au beneficiat de o acceptare crescuta la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90. Pionierii genului au fost GemStone pentru GEnie, creat tot de Kesmai, si Neverwinter Nights, primul joc de acest timp care includea grafica, pentru AOL.


Pe masura ce realizatorii de jocuri pe calculator au aplicat ideile MMO la alte tipuri de jocuri video si de calculator, au inceput sa apara noi acronime, de exemplu MMORTS. MMOG a devenit un termen generic care acoperea clasa in dezvoltare a acestor jocuri. Acestea au devenit atat de populare incat o revista intitulata Massive Online Gaming a publicat un numar destinat in exclusivitate subiectelor MMOG in octombrie 2002, dar nu a mai publicat si un al doilea numar.


Debutul lui Ultima Online si EverQuest la sfarsitul anilor 90 a sporit popularitatea genului MMORPG. Dezvoltarea tehnologiei a dus de la limitarea la 50 de jucatori simultani in 1991 pentru Neverwinter Nights (un numar care a crescut la 500 in 1995) la mii de jucatori simultani in 2000.

Tipuri de MMORPG

Exista mai multe tipuri de jocuri multiplayer cu multi utilizatori online.

MMORPG jocurile multiplayer cu role-playing sunt probabil cele mai cunoscute.
MMOFPS mai multe jocuri first-person shooter au fost create. Acestea furnizeaza lupte la scala mare si uneori in echipa. in plus fara de persistenta lumilor la aceasta se adauga si elemente specifice RPG-urilor, cum sunt punctele pentru experienta. Jocuri populare sunt World War II Online si PlanetSide. Daca vreti sa va creati propriul joc exista motoare gratuite cum este Kaneva.

MMORTS sunt jocuri de strategie in timp real. Printre ele se numara Mankind si Shattered Galaxy.
BBMMORPG jocurile cu role-playing bazate pe browser sunt jucate intr-un browser pentru internet, ceea ce scuteste realizatorii de jocuri de crearea unui client pentru joc si pe jucatori de efortul de a-l descarca. Acesta de obicei folosesc pluginuri si extensii ale browserului impreuna cu scripturi pentru partea de server cum este PHP si mySQL si au grafica 2D sau sunt pe baza de text. Dezavantajul consta in asigurarea compatibilitatii cu toate browserele. Jocuri populare sunt Kings of Chaos, AdventureQuest, Ogame, Urban Dead, Mercenary Lords, Travian.
avatar
CampDarx
Fondator Principal
Fondator Principal

Mesaje : 57
Reputatie : 1
Data de inscriere : 15/07/2016
Varsta : 17
Localizare : Botosani

Vezi profilul utilizatorului http://moderncs.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Create your own banner at mybannermaker.com!